Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Parametry GeForce RTX 4070 jsou venku: Čtvrtá karta Lovelace se 77 % výkonu RTX 4070 Ti?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 12. 2022 10:02

    RedMaX

    Můžeme tu brečet nad cenama grafik od NVidie, ale nic s tím neuděláme, takže můžeme doufat jen v něco jiného a k tomu právě mám nějaké nepodložené zákulisní info, že to vypadá bledě. :-/

    Týká se to AMD. Existují náznaky, že mimo toho top highendu, kde NVidia vysloveně ustřelila, se ceny grafik obou výrobců moc lišit nebudou. Přitom v podání AMD by snad nemělo jít o to, že neplánovali nižší cenu, ale o to, že nezískali dostatek výrobních kapacit pro čipy. Z toho plyne teda i závěr, proč AMD zatím o svých grafikách nadcházející generace příliš nemluví. AMD má dvě možnosti: buď grafiky vydá jen s mírným zpožděním proti NVidii, ale nebude jich dostatek, takže se k nim stejně nedostaneme podobně jako minule nebo bude jejich vydání oddalovat. Otázka je, jak dlouho budeme jako hráči ochotni čekat, než zklapneme a zase si půjdem koupit NVidii.

    Ale jak řikám, třeba to neni pravda a můj zdroj kecal, to nakonec uvidíme po Novém roce sami. Příliš zatím ceny nastavené NVidií nehejtím, protože prostě jestli to konkurence není schopná dát vůbec, tak pořád lepší draho než vůbec. Ach jo.