Hlavní navigace

Parametry procesorů Core i3, i5, i7 a i9

23. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na serveru Hexus.net se pustili do mírných spekulací o parametrech připravovaných procesorů Intel, jejíchž výsledkem je velmi přehledná tabulka s nejrůznějšími parametry. Ty vycházejí částečně z již známých faktů a částečně z mírných spekulací, nicméně řada parametrů vypadá velmi pravděpodobně. Tabulka se zaměřuje čistě na procesory z řady Core.

Ze spekulací pak již vychází, že procesory dnes známé jako Core 2 Duo budou dále žít pod značkou Core i3. Procesory s architekturou Nehalem pak najdete pod označením Core i5 i Core i7. Aby to dávalo trochu smysl, tak Hexus spekuluje, že se tyto série budou od sebe lišit podporou HyperThreadingu. U Core i5 pak samozřejmě bude chybět i podpora TrippleChannel pro přístup do paměti a k dispozici budou jen čtyři paměťové sloty.

MMF24

Nyní se dostáváme k nejvýkonněšímu modelu Gulftown – šestijádrovému procesoru založeném na jádře Bloomfield vyráběném 32nm procesem s podporou HT, tedy až dvanácti threadů. Ten by se mohl prodávat pod označením Core i9 někdy během příštího roku. Problematiku značení procesorů Intel se nedávno ve své novince Core i3, i5 potvrzeno, Centrino zanikne věnoval také Lukáš Fiala.

Zdroj: Hexus.net

Autor článku