Hlavní navigace

Patnáctka od Toshiby, co umí měnit barvy!

31. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přijde vám ta černá, šedá, broušená nebo hladká či matná nebo lesklá už moc nudná? Toshiba má řešení: její Qosmio T750 má víko, které mění barvy od růžové po tmavě modrou, podle úhlu, z jakého se díváte. Výbava také rozhodně není k zahození.


Ať se nám prodejci snaží namluvit cokoli, na víko se kouká nejvíc, takže pokud chcete vzbudit svým notebookem pozornost, víko je místem, kde musíte vybírat design nejpečlivěji. Toshiba Qosmio T750 má víko s barvou zvanou "zářivý oceán", jde převážně o modrou, podle úhlu pohledu se ale barvy posouvají až k růžové či tyrkysové. Povrch sice vypadá jako zvláštní kov, ale je čistě plastový, mění barvy díky nanotechnologické povrchové úpravě. Techniku zvanou Picasus dala Toshiba dohromady s japonskou firmou Touré Meihan. Víko je sice velmi lesklé, avšak díky svému povrchu by na něm neměly zůstávat otisky prstů.

Vnitřní výbavu stroje inženýři Toshiby taky nepodcenili. Procesorem je Intel Core i5-480M na 2,66-3,20 GHz s 4 GB pamětí DDR3 a integrovanou grafikou. Pevný disk se točí v 5400 ot./min a má kapacitu hezkých 750 GB. Mimoto tu jsou stereo-reproduktory značky Harman Kardon, takže se nemusíte bát nijak strašného zvuku.

KL24

Z obvyklých vlastností tu máme 15,6" lesklý displej s 1366 × 768 pixely, Wi-Fi, Bluetooth, porty USB 2.0 a HDMI. Toshiba své blýskavé Qosmio T750 bohužel zatím představila jen pro japonský trh, snad se podobného modelu dočkáme i v evropské končině.

Zdroj: RegHardware

Byl pro vás článek přínosný?