Hlavní navigace

Payback: Visa, MasterCard i PayPal po útokem kvůli WikiLeaks

9. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco politici tlačí na ukončení činnosti WikiLeaks, zastánci portálu likvidují servery nepřátelských společností DDoS útoky. V pondělí jsme psali, že WikiLeaks ztratily místo na serverech Amazonu, doménu zaregistrovanou u EveryDNS a PayPal jim zrušil jeden z kanálů pro posílání finanční podpory.

Od té doby se přidaly další firmy. Švýcarská banka PostFinance jim zrušila účet a největší kartové společnosti Visa a MasterCard zablokovaly možnost posílání příspěvků skrz jejich zabezpečovací systémy. Německá a islandská banka zatím platby přijímají.

Skupina crackerů (fakt to nejsou hackeři), která si říká Anonymous, organizovala útoky pod názvem Operation:Payback (operace: odplata). Do nich se zapojili lidé z celého světa a pomocí nástroje LOIC (low orbit ion canon) společně útočili na zmíněné společnosti. Visa, MasterCard i PayPal padly a jisou dobu byly jejich stránky nedostupné, případně hodně zpomalené.

Operation PaybackTwitter: Operation Payback

Anonymous o útocí informovali na Twitteru @Anon_Operation, ten jim byl ovšem zrušen a nyní pracují na @Op_Payback. Tohle už je opravdová kyber-válka.

Zdroj: Yahoo News

Byl pro vás článek přínosný?