Hlavní navigace

PC pro Crysis Warhead

9. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společná propagace her a grafických akcelerátorů je léta starý vynález. Crytek ale přenáší kooperativní marketing na další úroveň. Současně s Crysis Warhead se v obchodech objeví počítač pojmenovaný Warhead PC, na kterém by hra měla běhat uspokojivě svižně – to je dle představy Cryteku průměrně 30 FPS na nejvyšší detaily. Myslíte, že takové PC bude drahé? Ale kdepak.

Crysis, ačkoliv je to velmi oblíbený titul pro testování grafických karet, nebyl zrovna prodejním trhákem. Jeho tvůrci usoudili, že za neúspěchem hry stály přehnané hardwarové nároky a druhý díl nazvaný Crysis Warhead se rozhodli naprogramovat tak, aby běžel plynule na běžném herním PC. Vývojáři si proto poskládali levnou sestavu, podobnou finálnímu Warhead PC, a na ní během vývoje zkoušeli plynulost hry.

Bernd Deimer, producent série Crysis, si tento přístup velmi pochvaluje a říká, že přítomnost „Warhead PC“, jak programátoři počítač neformálně pojmenovali, pro ně znamenala cennou zkušenost – najednou totiž měli strop, do kterého mohli narazit a museli věnovat více pozornosti optimalizaci. Původně chtěli vývojáři jen napsat do doporučených hardwarových nároků konfiguraci své levné sestavy, posléze se do toho ale vložila Nvidia a nakonec ve spolupráci s výrobcem počítačů UltraPC vznikl stroj s cenou pouhých $699 a následujícími parametry:

  • procesor Core 2 Duo E7300 (2,66 GHz, 3 MB L2 cache)
  • 2 GB operační paměti
  • grafická karta GeForce 9800 GT

A nakonec ještě fotografie (bohužel nevalné kvality) sestavy od UltraPC:

CS24

Na bedně by se určitě vyjímala textura včelí plástve a obrázek vojáka v nanoobleku, ale to bychom byli v úplně jiné cenové kategorii, než kam je Warhead PC mířen. Zákazníci se tedy budou muset spokojit s předinstalovanou tapetou na plochu s motivem Crysis Warhead.

Zdroj: Remowned

Autor článku