Hlavní navigace

PC rady 12/2010: Údržba nepomáhá? Reinstalujte Windows

3. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čištění nepomáhá? Reinstalujte

Zkusili jste snad všechny čisticí programy, které existují, a vaše Windows jsou stále stejně pomalá? Pak je možná čas zamyslet se nad tím, zda by nebylo lepší vyčistit počítač kompletně – přeinstalací operačního systému. Předtím, než se do tak zásadního kroku pustíte, je však třeba zálohovat všechna data a provést další nezbytné kroky k tomu, abyste v novém systému mohli pracovat stejně pohodlně jako v tom starém.

Stahujte z internetu. Legálně

Mohu si z internetu stáhnout zkopírovaný film nebo hudební album? A co když si budu chtít nainstalovat Microsoft Office nebo Adobe Photoshop, na které jsem si nekoupil licenční klíč? Také si pokládáte tyto otázky a snažíte se na ně najít odpověď? My vám prozradíme, co vše ještě legální je a jakou mez už byste v případě, kdy se nechcete dostat do křížku se zákonem, neměli překročit. Možná se budete divit, co všechno české zákon povolují.

Jak se počítače využívají na 110 %

I začínajícím uživatelům je celkem jasné, že každý počítač má jiný výkon a tím pádem také omezené možnosti. S dražšími herními modely si tak můžete dovolit více, zatímco s kancelářským počítačem určeným především pro práci s textovým editorem a internetovým prohlížeče zase o něco méně. Existuje však skupina uživatelů, kteří umí maximální hranice svého počítače posunout, a zlepšit tak nejen výkon, ale také rychlost a další parametry.

Mapa: Ovládací panely ovládají Windows

Chcete-li si vyladit operační systém Windows k obrazu svému, pak se zcela jistě nevyhnete Ovládacím panelům. Ovládací panely jsou centrem nastavení veškerých funkcí, s nimiž se ve Windows potkáváte. Protože jsou však Windows poměrně komplexním nástrojem, pak také samo nastavení je na první pohled poměrně složité a těžko uchopitelné. Zorientujte se s námi, příště už bez rozmyslu budete vědět, kde co hledat.

Bezpečnost

Peer Guardian 2: ochrana před nežádanými návštěvníky

Tipy, triky a návody

Scukněte se na dobrém jídle
Programy a dokumenty raz dva   
Hrajte si na internetu
Stáhněte si obrázky z internetu
Domácí finance konečně v pořádku
S plánováním nejdál dojedeš
Seriál: Microsoft Office od A do Z
Vytvořte si spořiče a pozadí na plochu
Oblíbená rádia přímo ve vašem přehrávači
Vlastní blog jednoduše – přes e-mail

Buďte v bezpečí před útoky z internetu
Jak otočit snímky a srovnat linie na fotografii
Soubory a jak s nimi můžete „čarovat“
Krok za krokem: Vylepšete si pošťáka. Dejte mu kalendář

CS24

Užitečné weby: Slevy, které dostanete zadarmo
Kupujeme: Jak nakupovat s elektronickými peněženkami