Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku PCI-SIG prý chystá změnu tavícího se 16pinového konektoru použitého u karet GeForce RTX 4000. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 11. 2022 20:36

    RedMaX

    PCI-SIG je sdružení firem: AMD, ARM, Dell EMC, IBM, Intel, Synopsys, Keysight, NVIDIA, Qualcomm.

    Nedá se teda říct, že za to může jen NVidia, ikdyž je jasné, že ten konektor teď potřebovala právě ona a prolobovala si ho tam. Ovšem AMD jako druhý potenciální uživatel konektoru se na to taky řádně vysrali, dost možná jim to i došlo, co hrozí, ale nechali v tom NVidii vymáchat a grafiky si sami navrhli na klasický 8piny.

    Doufám, že výrobci zdrojů budou dál dělat i zdroje bez toho konektoru a že AMD karty a i custom GeForce karty budou dál na 8pinech. Nechci nikdy grafiku, která potřebuje víc jak 2x8PIN, to znamená nežere víc jak 375W. Respektive custom výrobci poslední dobou pouští přes slot jen cca 20W, což stačí na rozběh a naběhnutí karty v BIOSu a na celé TDP designují externí konektory, proto karty nad 320W mají často třetí 8pin. Tudíž cílim na těch 300-320W, kartu s větším TDP si do kompu ani náhodou nestrčim.