Hlavní navigace

PCMark 7: už brzy!

22. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

PCMark od Futuremarku testuje výkon počítače jako celek, ne pouze herní část jako známý 3DMark. Jeho verzí je ale méně, Zatímco jsme tu měli například 3DMark 05, 06 a Vantage, PCMark byl jen ve verzích 05 a Vantage. Chvíli po vydání 3DMarku 11 se ale chystá i PCMark 7. Nekonzistentní označení se tu pojí s operačním systémem, pro který je benchmark navržen.


Futuremark na svých stránkách hlásá vlastně jen to, co vidíte na obrázku, a sice, že PCMark 7 bude kompletní analýza výkonu počítače s Windows 7. Protože od Windows 8 se očekává trochu větší stupeň evoluce, možná třeba podpora i jiných procesorů než x86, je pravděpodobné, že chce Futuremark stvořit něco ideálního (ideálně znějícího) pro Windows 7 a pro Windows 8 tu bude nový, kompletně překopaný nástroj.

PCMark 7 se bude skládat z více než dvaceti individuálních úkolů, které prověří váš procesor, grafiku, disk a paměti například v převodu a úpravách videa, hudby nebo obrázků, kompresi souborů, surfování na webu, šifrování komunikace nebo hraní her.

PCMark 7 bude nově měřit ve dvou profilech, stejně jako 3DMark od verze Vantage. Je tu klasická sada testů PCMark Suite, pro slabší systémy a netbooky je tu ale i Lightweight Suite. Běžný výkon se měří v subsadách Entertainment, Creativity nebo Productivity, pro výkon jednotlivých komponent jsou tu třeba Computation nebo Storage.

KL24

Jak se píše na obrázku, více než "přijde brzy" nám Futuremark o novém benchmarku neřekne, ceny ani edice rovněž neznáme.

Zdroj: Futuremark

Byl pro vás článek přínosný?