Hlavní navigace

pCon.Planner: Profesionální návrh interiéru zdarma

20. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Navržení plánovaných úprav interiéru má své nesporné výhody. Nejdůležitějším faktorem je možnost vidět, jak bude výsledek vypadat, a to včetně přesného umístění předmětů a dalšího vybavení bytu. Dostává se vám do ruky profesionální návrhářský nástroj, který umí zobrazit interní prostory ze všech možných úhlů, a nezapomnělo se ani na simulaci osvětlení a rozsáhlou internetovou databázi všech možných prvků, které je možné do bytu či domu pořídit.


Stahujeme a instalujeme aplikaci

PCon.planner můžete stáhnout přímo z internetových stránek programu v sekci Download. Během instalace máte možnost vybrat jazyk (my zvolili češtinu), umístění aplikace a asociace přípon souborů.

pCon.Planner pCon.Planner pCon.Planner pCon.Planner

Následně proběhne samotná instalace, po jejímž dokončení můžete program rovnou spustit. Prvním krokem je registrace (s největší pravděpodobností nepovinná), díky které získáte příležitost sdílet návrhy a interiéry s ostatními uživateli. V samostatném okně se také otevřou internetové lokace s databází předmětů a dalších prvků interiérů.

Navrhujeme první interiér

Nejdůležitější bude ale samotný návrh. K tomu slouží hlavní okno, ve kterém zakreslíme strukturu bytu s přesnými rozměry a následně začneme přidávat další prvky (dveře, okna, nábytek, a podobně). Doporučujeme využít také online databáze, díky které náš současný byt bude vypadat co nejvěrohodněji.

Pro inspiraci je praktické navštívit galerii na webové stránce výrobce. Získáme tak ze začátku základní představu o tom, co je v programu všechno možné provést a zároveň se některými interiéry můžeme nechat inspirovat.

Jak využívat internetovou databázi

Z webových stránek programu se dostanete do katalogu (pCon.catalog), ve kterém se již jednoduše proklikáte do patřičných sekcí. Procházením katalogu nejspíše strávíte nějaký čas, ale je to asi jeden z mála způsobů, jak dosáhnout optimálního výsledku a navrhnout si interiér přesně podle vašich představ a plánů.

KL24

V okamžiku, kdy máte sestavený vhodný interiér, si můžete projekt uložit a výsledek použít ke konzultaci, dalším úpravám, případně i jako zadání odpovídající firmě. Tak tedy vzhůru do plánování!

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku