Hlavní navigace

Pebble spouští odpočet. V úterý se možná dočkáme nových hodinek s barevným displejem

20. 2. 2015

Sdílet

 Autor: Redakce

V úterý 24. února v 16:00 skončí odpočet na webu getpebble.com. Spekuluje se o tom, že firma představí novou generaci chytrých hodinek. Ta první úspěšně vznikla díky kampani na Kickstarteru. Loni firma uvedla hezčí kovovou variantu a letos se možná poprvé dočkáme barevného displeje.

Pebble chystá nějakou novinku, k odhalení dojde 24. února
Pebble chystá nějakou novinku, k odhalení dojde 24. února

Web 9to5mac spekuluje, že Pebble použije barevný e-papír, který ale ještě stále nebude mít dotykovou vrstvu. Hodinky zřejmě budou o něco širší, ale celkově budou tenčí, méně mohutné. Pebble si ale mají zachovat skvělou výdrž, která dosahuje až jednoho týdne s aktivními notifikacemi, případně až měsíce s vypnutou sítí.

 

Pokud se specifikace potvrdí, Pebble budou mít i jasnější podsvícení, dostanou mikrofon s hlasovým rozpoznáváním, gyroskop a šušká se i o snímači srdečního tepu. Uvnitř prý bude nový procesor Cortex-M4 a pozměněný bude rovněž operační systém. Zatím je to samé možná, prý, údajně a pravděpodobně, ale k definitivnímu odhalení dojde až za čtyři dny a pár drobných.

Firma Pebble už prodala více než milion hodinek. Sympatické je, jak pořád vylepšuje software. Během dvou let dokázala se stejným hardwarem výrazně vylepšit výdrž, přidala nové funkce a od minulého týdne hodinky podporují tytéž notifikace z mobilu jako Android Wear.

KL24

via 9to5mac