Hlavní navigace

„Pedály“ k počítači od Scythe

24. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

U některých produktů se jednoduše nelze nezeptat, jak moc postižení musíte být, abyste mohli uvažovat o jejich koupi. U vstupních zařízení to platí dvojnásob: vědci stále vyvíjejí přístroje, díky kterým hendikepovaní uživatelé budou moci ovládat počítač minimálně stejně efektivně, jako my ostatní. Novinka od Scythe jménem USB Foot Switch mezi tato zařízení každopádně nepatří.

Jedná se totiž o nohou ovládané tlačítko. Narozdíl od pedálů pro automobilové simulátory, USB Foot Switch má pouze dva stavy – sešlápnuto a nesešlápnuto. Podle toho, kolik máte nohou, si u Scythe můžete vybrat ještě z variant se dvěma a třemi tlačítky:


A jaké může mít takové zařízení využití? Tisková zpráva Scythe se omezuje pouze na nekonkrétní „komfortnější a vhodnější způsoby prací s počítačem“ s tím, že dodávaný software umožňuje pedálům přiřadit libovolnou funkci. Následující možná využití vymysleli čtenáři v diskuzi na serveru techPowerUp! (a já věřím, že vy přijdete ještě s mnoha dalšími):

  • Krčení se a skákání ve first-person střílečkách
  • Piano Hero
  • „Boss button“ – subtilnější způsob přepnutí oken než Alt+Tab, když do kanceláře znenadání přijde šéf
  • letecké simulátory (ale nebyly by na to lepší analogové pedály?)

MMF24

A za sebe doplním ještě náhradu kláves Shift a pravého Altu pro psaní velkých písmen a speciálních znaků. Bohužel, zásadním nedostatkem tohoto zařízení je jeho vysoká cena: vždyť za jednotlačítkovou verzi si Scythe účtuje přes 600 Kč s daní a lišta s trojicí pedálů vyjde na rovnou tisícikorunu!

Zdroj: Scythe, techPowerUp!

Autor článku