Hlavní navigace

PeeWee Netbook: mrňous pro mrňousky

25. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

PeeWee PC mi konečně vyrobil ten prima netbook. První byl tablet, ale ten byl moc velký, těžký a ucho na nošení bylo tmavé a teď je tu ten krásný netbook.

 

 

Uvnitř prý bzučí nějaký  Atom N270 1,6 GHz, ale já ho neslyším. Kdyby se mi podařilo se podívat dovnitř, našel by se tam 1 GB operační paměti na rozběhnutí Windows XP (to je dobré, už mu docela rozumím z tátova počítače), 30 GB pevný disk (na ukládání obrázků koníků, pejsků a kočiček).

 

 

Zatím jsem objevil 8,9" displej (pro koukání na pohádky), 3 USB porty (pro připojení důležitých USB hraček), výstup na externí monitor (aby ten koník byl co největší), čtečka paměťových karet (na obrázky ze zoologické zahrady), vstup a výstup pro externí mikrofon a reproduktory (aby se dalo zpívat s písničkami z pohádek), webová kamera (pro křepčení se spolužáky ze školky), RJ-45 ethernet (bez toho by to přeci vůbec nešlo).

 

MMF24

A když si vezmu mého mrňouska na cestu za babičkou a zapomenu si vzít napájecí kabel do auta, tak babička může bydlet až 4 h daleko. A když mi můj mrňousek náhodou upadne? Prý mu to nebude až tak moc vadit, že prý ho vyrobili z upraveného vinylu. Tak jdu říci tátovi, aby si připravil těch 499,- USD.