Hlavní navigace

Názor k článku Petr Dvořák: Česká televize, Prima a Nova by mohly vytvořit společnou streamovací službu „Czechflix“ od Pan Jaroslav Crha - "Petr Dvořák nechal na stížnost odpovědět jednoho ze...

  • 22. 3. 2021 11:36

    Pan Jaroslav Crha (neregistrovaný)

    "Petr Dvořák nechal na stížnost odpovědět jednoho ze svých ředitelů. Rada ČT schválila na návrh Hany Lipovské usnesení, že tím porušil zákon.
    Rada České televize udělala zásadní krok k odvolání generálního ředitele Petra Dvořáka. Radní Haně Lipovské, která patří mezi největší kritiky šéfa veřejnoprávní televize, se podařilo prosadit usnesení, že Dvořák porušil povinnosti stanovené zákonem.
    Nejde o žádný zásadní prohřešek, spíše záminku: porušení zákona podle Lipovské spočívá v tom, že Dvořák neodpověděl osobně na jednu ze stížností.
    Jenže tímto oficiálním usnesením Rada ČT získala zákonné odůvodnění pro odvolání šéfa veřejnoprávní televize – a na příští schůzi o něm klidně může hlasovat. Odvolat ředitele České televize jde ze čtyř důvodů – a neplnění povinností stanovených zákonem je jedním z nich.
    „Já tím sleduji pouze to, říct explicitně, že generální ředitel porušuje zákon, když neplní své povinnosti. To je konstatování faktu,“ odpověděla Hana Lipovská, zda je cílem její snahy odvolat Dvořáka.
    Otevřít cestu k odvolání Dvořáka se jí teď povedlo skrytým fíglem. Jako „nosič“ si vzala diváckou stížnost na údajný střet zájmů generálního ředitele. Ten se týká Leica Gallery Prague, kterou vede Dvořákova partnerka a o jejíchž výstavách se objevily informace v kulturním zpravodajství."
    *zdroj: Seznam a.s.

    Už se pod ním houpe židlička, tak si začal připravovat trafiku s názvem Czechflix ?