Hlavní navigace

Phishingová past stála tisíce hráčů Xbox Live miliony

22. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Britský listy The Telegraph a bulvární The Sun přišly se zprávou, že byly hacknuty tisíce účtů Xbox Live a ukradeny stovky milionů liber. Případ by tak kopíroval letošní události v Sony nebo nedávný atak na Steam. Jenže teď byly v sázce i peníze uživatelů.

Microsoft ještě včera zprávu dementoval s tím, že k žádnému útoku na jeho systémy nedošlo. To jen pachatelé využili prostého phishingového triku, kdy zfalšovali web a nabádali uživatele, že mohou zdarma získat Microsoft Point pro nákup her a bonusů. Jenže nachytaní uživatelé jim předali i přístupové údaje…

Vyjádření Microsoftu

(Bez redakčních úprav.)

Společnost Microsoft upřesnila zprávu, která se v průběhu dnešního dne začala šířit zahraničními médii. Podle té mělo údajně dojít k narušení bezpečnosti online komunitní služby Xbox Live. Tato informace je založena na mylném výkladu takzvaného „phishingového“ útoku, který se v tomto případě zaměřil na uživatele komunitní služby Xbox Live.

Na falešné webové stránce nabízeli hackeři údajnou možnost získat zdarma Microsoft Points, za které si uživatelé mohou kupovat hry a další zábavu. Právě na této stránce pak poškození uživatelé sami hackerům poskytli detaily o svém účtu včetně přístupových hesel. Tato situace nás jako společnost velice mrzí, nicméně se nejedná o jakékoli selhání zabezpečení služby Xbox Live, kterou Microsoft provozuje.

KL24

Vyzýváme všechny uživatele Xbox Live v České republice, aby byli obezřetní a nevěřili falešným nabídkám, které jim slibují běžné placené služby zdarma. V případě obav o bezpečnost svého účtu mohou kontaktovat technickou podporu společnosti Microsoft, která případné stížnosti a problémy se zneužitím účtů řeší.

Pro prevenci a minimalizaci bezpečnostních rizik poskytuje společnost na stránce http://www.xbox.com/security uživatelům rady a tipy, jak podobným případům předejít.

Byl pro vás článek přínosný?