Hlavní navigace

Photosynth si najde cestu do SkyDrive. Panoramata pro všechny

28. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Především ti, kdo rádi fotografují, si budou pamatovat službu Photosynth. Před pár lety ji Microsoft uvedl ve spolupráci s University of Washington. Panoramata můžete zpracovávat ve Windows, ovšem aplikace pro Windows Phone a iOS je ještě zajímavější, protože stačí držet mobil v ruce, otočit se o 360° a máte panorama. Pozdější skládání panoramatických snímků je komplikovanější. Zatímco fotografie je všestranná, k životu lze přivést také efektnější 3D model.

Ten nasdílíte na web www.photosynth.net, kde si jej pomocí Silverlightu prohlédnete. Případně ho zpřístupníte ostatním. To jen pro připomenutí, co činí službu zajímavou. Podle informací, které přinesl server LiveSide.net, bude mít Photosynth poněkud širší publikum. Integruje se do úložiště SkyDrive. To dává smysl, protože sem ukládáme i fotografie. Windows Phone je do SkyDrive může dokonce zálohovat automaticky. Ostatně, proč nevyužít zajímavý produkt? Byla by škoda, kdyby byl do své smrti považován za pouhý experiment.

 

Zbývá se zeptat, na jaké bázi bude prohlížení fungovat. Doufáme, že již nebude třeba zásuvného modulu. Nebo se Microsoft úplně vykašle na 3D modely a ponechá nám pouze panorama v podobě obyčejných plochých fotografií ve formátu JPG? To by nás mrzelo. Doufáme, že si SkyDrive z Photosynthu vezme víc. Ačkoli pánové z LiveSide.net prý o této funkci nic nezaslechli.

Snad jedině to, že panoramatické snímky bude zřejmě podporovat aplikace Fotoaparát ve Windows 8.1. Nic dalšího nevíme, neznáme ani osud stávající služby a aplikací značky Photosynth. Nyní můžeme jen spekulovat.

KL24

Zdroj: LiveSide.net

Byl pro vás článek přínosný?