Hlavní navigace

Pinterest pro Windows Phone dorazil. Jedná se jen o mobilní verzi webu

12. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sociální služba Pinterest vznikla v roce 2010, ačkoli se vám to nemusí zdát. Na trhu si své místo za tu dobu našla a jak oznámil Joe Belfiore, několik hodin poté, jak to vypadá s přípravou Windows Phone 8.1, Pinterest dorazil do Windows Phone Store. Je skoro pravidlem, že když už se uživatelé dlaždicových smartphonů dočkají toužebně očekávané aplikace, jedná se zatím o betu.

To se potvrdilo i v tomto případě. Dodnes je pouze jako beta dostupný třeba Instagram. Podle prvních reakcí aplikace vypadá jako pouhá nadstavba s běžným uživatelským prostředím, jež obaluje webové rozhraní služby. To se nám během krátké prohlídky potvrdilo. Vývojáři s největší pravděpodobností používají mobilní stránku jako aplikaci.

 

Není to nic nového pod sluncem. Jestli to bude problém, ukáže čas. Protože takové dílo nemohlo dát příliš práce, mohla aplikace potěšit uživatele dřív. Microsoft už dříve vyvinul iniciativu, kdy začal do obchodu pašovat aplikace, což byly jen weby obalené základním prostředím. Nikoho se však na nic neptal, což se firmám nelíbilo. Ty pak požadovaly stažení aplikací.

Pinterest jako aplikaceWebová podoba Pinterestu
Pinterest jako aplikace | Webová podoba Pinterestu

Pinterest jako aplikaceWebová podoba Pinterestu
Pinterest jako aplikace | Webová podoba Pinterestu

via ‏@joebelfiore