Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Piráti si chtějí došlápnout na WhatsApp. Hodlají prosadit posílání zpráv napříč komunikátory. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 3. 2022 10:42

    gi

    "Těžko si však představit, že by některé komunikátory zakládající si na bezpečnosti (například Telegram či Signal) chtěli mít ve svém kódu něco, co je propojí s konkurenční platformou."
    - Zde bych řekl, že žádný takový požadavek nebude. Po velkých společnostech se jen chce aby vytvořili veřejné REST API pro komunikaci, kam může menší komunikátor poslat zprávu. Telegram bude moci např. zobrazovat upozornění na komunikaci mimo jeho síť, kde nemusí být end-to-end šifrování funkční.

    SMS a GSM hovory mezi operátory fungují, protože se dohodli, emaily se také dostávají z SMTP serveru Googlu na Seznam a zpět podle standardizovaného protokolu. Kdysi třeba fungovalo i posílání textu z Pidgina na Skype. Tato snaha pro potlačení síťového efektu, který snižuje míru konkurence, tu měla být hned při vzniku komunikátorů. Ale lépe teď než nikdy.