Hlavní navigace

Pište na myši všema deseti

18. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před přibližně měsícem prolétly internetem snímky konceptu myši s osmnácti tlačítky určené k ovládání kancelářského balíku OpenOffice. OpenOffice.org mouse, jak se tento zázrak jmenoval, nakonec našel svého komerčního vzniku, tentokrát ale pod názvem WarMouse Meta. Ve své podstatě se na myši téměř nic nezměnilo, zachováno zůstalo vysoké rozlišení laserového snímače (100–5600 dpi) i vysoký počet tlačítek.

Podle výrobce by používání této myši mělo vést ke 30% nárůstu rychlosti práce oproti práci s běžnou myší. Každému tlačítku lze totiž přiřadit nějakou funkci, což by mělo být rychlejší, než vyvolávání nabídek a listování v nich. Výrobce ale již neuvádí, za jakých okolností to bylo testováno. Raději si ani nepředstavujeme počet nechtěně vyvolaných funkcí při klepnutí na jiné tlačítko. Ukazováčku a prostředníčku není totiž přiřazeno jen jedno tlačítko, ale rovnou osm. Mimo to dokáže myš pracovat i v režimu Xbox 360, kdy máte k dispozici pět tlačítek a analogový ovladač.

WarMouse Meta by se měl na pultech obchodů objevit někdy v prvním kvartálu příštího roku. A stejně jako výrobce nešetřil s tlačítky, nežinýroval se ani v případě ceny. Ta je stanovena na 74,99 USD, což by mohlo znamenat přibližně 1600 Kč.

Zdroj: TechReport

Autor článku