Hlavní navigace

Pixlr vyšel pro Windows 8. Bez přihlášení needituje, jinak je dobrý

17. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

O foto editoru Pixlr jste určitě slyšeli, jen se dosud vyhýbal Windows. Přesněji řešeno se vyhýbal dotykovému prostředí z Windows 8, na desktop se dostal loni na podzim. Nevypadá to ovšem, že by příchod na dlaždicovou platformu autoři nějak slavili. Minimálně na oficiálním webu o existenci této verze taktně mlčí. K čemu všemu vám nástroj poslouží?

Nemá ambice nahradit na plnohodnotný Photoshop, jde cestou fotomrvítek podobných Instagramu, kterých existují nepřeberné počty, včetně odlehčeného dotykového Photoshopu. Patrně víte, že některé funkce jsou na desktopu zplatněné a verze pro Windows 8 vyžaduje minimálně přihlášení k bezplatnému účtu, jinak vám všemožné filtry a rámečky k dispozici neuvolní.

 

Pochvalu si zaslouží zpracování uživatelského prostředí, které je lehké a přehledné, přestože nástrojů je přítomno dost. Jen se musíte smířit s přihlášením k účtu, bez něhož editace povětšinou přístupné nejsou. AutoDesk Pixlr najdete ve Windows Store. Bohužel nepodporuje Windows RT a komunikuje pouze anglicky.

Pixlr pro Windows 8

Zdroj: Blogging Windows

Autor článku