Hlavní navigace

Názor k článku Osmikanálové platformy TRX80 a WRX80 pro Threadripper nebudou. Ani LGA 1159 od Jan Olšan - No ale všimněte si, že teď o to...

  • 14. 1. 2020 22:20

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    No ale všimněte si, že teď o to LGA 1159 jsme my nepsali (a v létě jsme psali o těch fake specifikacích, protože je hodně webů bralo za realitu a IMHO bylo třeba upozornit, že je to blbost. Prostě jsem usoudil, že je to nemůže být pravda a trefil jsem se).

    A to TRX80/WRX80 zase nebyl jen drb, protože to nalezení v databázi USB IF není zas tak pro nic za nic (a TRX40 se z toho potvrdilo - myslím, že to byl první pramen, který ho ukázal). Každopádně to, že se někomu povedlo dostat informaci o tom, že tyhle věci nesjou, je přínos a tudíž mi přišlo, že stojí za to o tom napsat (jako tomu AT). Tedy v případě toho TRX80/WRX80 (protože vídám, že lidi na něj čekají). To LGA 1159 jak už bylo řečeno byla jasná věc, kdyby šlo jenom o to, tak tu článek není.

    Rozdělení IMHO dělám tím, že u těchhle úniků/tvrzení vždycky přemýšlím, jestli to dává smysl a jestli to nesmrdí. Podle téhle selekce "bulvární" věci spíš nepíšeme, pokud tedy teda neupozorňujeme, že je to blbost. Člověk to ale samozřejmě nemůženě poznat správně vždycky.

    Pokud byste chtěl vyčlenit "prý zprávy", tak v aktualitách nezůstane nic jiného, než že vyšel produkt X. A to by byla děsná nuda, zprávy o tom, co se teprve rýsuje a teprv bude jsou zajímavější a jestli něco stojí za psaní, tak IMHO ty. Proto bych je teda radši zachoval, pokud bude po mém...

    To, že je v titulcích "prý" "možná" "údajně" je jenom moje poctivá snaha, aby bylo vidět, že ta věc ještě není potvrzená (protože to ještě nelze). Tyhle slova jsou důležitá, protože rozlišovat tuhle pravděpodobnostní modalitu informace je snad ještě důležitější věc, než znát její obsah. Kdybych je tam neměl, tak to není známka větší kvality zpravodajství, ale mizérie/lhaní.

    Jsou weby, kterým asi vadí, když vypadají, "že nic neví" a u těchhle "prý" zpráv to prý vypouštějí a všechno píšou jako hotovou věc, aby vypadali jako větší machři, kteří znají v každý firmě lidi a nic jim neunikne etc... Výsledek je 1) že jsou pak za vola, když se ukáže, že to byl omyl nebo že se to vyvinulo jinak 2) že matou lidi. A to je dost problém, v diskuzích o nevydaném hardwaru je spousta lidí kteří mají úplně mylné představy a myslí si, co všechno Intel/AMD "slíbili" a co produkt Y určitě bude zač... nemluvě o to, že takováhle dezinformovanost zhoršuje flamewars mezi fanatickýma fanouškama :)

    Prostě, "vím, že nic nevím" nebo "vím, co nevím" je tady stejně důležitá věc jako třeba ve vědě.