Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen Threadripper 3000 neběží v X399 deskách, ale kompatibilita není ani obráceně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 10. 2019 18:46

    PetebLazar

    Jako uživatel X399/1950X to vidím jako pozitivní krok. Přetržení zpětné/dopředné kompatibility uvolní ruce v optimalizaci návrhu pro novou generaci MB/CPU. Pokud někdo lpí na upgradu (refundaci) může se zbavit svého stávajícího HEDT řešení jako celku za neodolatelnou cenu pro externího zájemce, ponechat si ho jako sekundární PC, nebo jako overkill pro dalšího z členů rodiny.

    Upgradování pouze CPU by znamenalo, zbývající CPU s omezenou uplatnitelností na trhu (snižující se dostupnost/výběr vhodných X399 MB) samotným uživatelem samostatně nepoužitelným a navíc nové řešení by bylo zatížené typicky pomalejšími paměťmi s omezenou rozšiřitelností ve srovnání s novou platformou. Je si třeba uvědomit, že jakékoli funkční/výkonostní omezení v HEDT segmentu (s expandujícím počtem jader) přináší velkou ztrátu výkonu/vlastností (o které zde jde v prvé řadě).

    HEDT roku 2020 s významým odstupem od desktopu již nebudou X399 či X299, ale socket LGA 3647, či octa-channel (RDIMM) Threadripper od AMD.