Hlavní navigace

„Platím Googlem.“ Díky nové službě nemusíte na pokladně sahat po mobilu ani kartě

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google v kalifornském South Bay Area testuje novou platební službu Hands Free. Díky ní uživatelé budou moci platit bezkontaktně, ale přitom nemusí z kapsy vytahovat mobil ani kartu. Postačí k tomu mobil v tašce a zvláštní aplikace pro Android nebo iOS.

Google Hands Free
Google Hands Free

Do ní uživatel nahraje svou fotografii, zadá iniciály a propojí s kartou. V obchodě pak u pokladny řekne, že chce platit Googlem. Jak to funguje? Na mobilu musí zapnout Wi-Fi a Bluetooth. Díky těmto rozhraním a dalším senzorům pokladna pozná, že se nacházíte poblíž. K verifikaci platby prodavač ověří obličej podle fotografie a ještě si vyžádá iniciály. Na mobil pak pošle zprávu o nákupu. Google již také testuje systém pro automatické rozpoznávání obličeje (fotky pak okamžitě smaže).

 

Do pilotního testu jsou zatím zapojeny řetězce McDonald's a Papa John's. Při první platbě uživatelé dokonce dostanou slevu pět dolarů. Po testu Google výsledky zhodnotí a rozhodne, jestli má Hands Free budoucnost, či ne. Služba je nezávislá na Androidu Pay. Ta funguje všude s NFC terminály. Naopak Hands Free si žádá úplně nový a složitější hardware.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Zdroj: Google via GSM Arena