Hlavní navigace

Play Music jde proti iTunes. Google se svou hudební službou vstoupil na iOS

21. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google se pustil k odvážnému kroku. Tento týden vpustil do App Storu aplikaci Play Music, kterou jde proti legendě digitální muziky – iTunes od Applu. A protože už hudební obchod Googlu funguje rovněž v Česku, můžete si Play Music vyzkoušet i vy.

Aplikace tradičně zapadá do designového stylu Googlu, nikoliv Applu a jeho iOS 7. První verze je bohužel přizpůsobena pouze pro iPhony a iPody Touch, takže na iPadech musíte používat jen zvětšenou mobilní verzi. Posledním omezením je, že si v Play Musicu žádnou hudbu nekoupíte. Krok Googlu je pochopitelný, veškeré tržby chce sám, proto nepodporuje in-app platby v iOS. Skladby, alba nebo předplatné All Access (Naplno) kvůli tomu musíte nakupovat na webu.

Pokud se přenesete přes tyto mínusy, budete spokojení. Play Music pro iOS přináší jinak vše, co byste čekali. Poslouchat můžete zakoupenou hudbu, cokoliv z mnohamilionové půjčovny a také z vlastního archivu 20 000 skladeb, které si do cloudu můžete bezplatně nahrát. Skladby lze streamovat online, ale také stáhnout do zařízení. Google vám doporučí podobnou hudbu, případně odhadne váš vkus a sestaví rádio na míru.