Hlavní navigace

PlayStation Phone: když se telefon zkříží s herní konzolí

28. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před dvěma měsíci se začalo spekulovat, že nová verze přenosné konzole PlayStation Portable bude vlastně smartphone s Androidem a výsouvacím herním ovladačem místo QWERTY klávesnice. První uměle vytvořená fotografie byla dost přesná, prototyp, který se dostal do rukou Engadgetu vypadá téměř identicky.

Rozměry i parametry odpovídají smartphonu (1GHz Snapdragon, 512 MB RAM, 1 GB ROM a displej mezi 3,7–4,1 palcem). Nad ním běží Android s vlastním herním obchodem Sony. Překvapivě chybí slot pro firemní karty Memory Stick, asi už i Japonci definitivně přecházejí na formát microSD.

PlayStation Phone
PlayStation Phone, zdroj: Engadget

Ovladač má tradiční tlačítka s PlayStationů, mezi dvěma kolečky se ale nachází také touchpad. Přední a zadní kamera mohou hry také obohatit. Třeba rozšířenou realitou nebo video chatem.

Mluví se o tom, že by PlayStation Phone mohl vyjít už v tomto roce, ale reálnější je až ten příští. V Japonsku ale v těchto dnech výrazně slevnili PSP Go, možná to mělo souvislost. Že by Sony udrželo tak dlouho tajemství a nové PSP by vydalo zároveň s chystaným Androidem?

Zdroj: Engadget