Hlavní navigace

Plnotučné externí disky od WD

9. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud prahnete po velkém datovém úložišti a vyžadujete i mobilitu, externí disky jsou pro vás ideální volba. Mobilita pochopitelně není zadarmo a oproti stejně objemným 3,5" pevným diskům si nějakou tu korunu připlatíte, nejde však o příplatek nijak závratný. Oblíbený americký výrobce Western Digital si pro vás připravil úctyhodný 4TB My Book Studio Edition II kousek, který zaujme svými vnitřnostmi.

4TB My Book Studio Edition II

Uvnitř naleznete dva 2TB disky, zapojené v RAID 0 (orientace na výkon je očividná). Bližší informace o počtu otáček nejsou známy, můžeme se tedy pouze dohadovat, jedná-li se o 7200 ot./min. varianty, či dnes oblíbené 5400 ot./min. s nízkým počtem ploten (a tím obstojným výkonem a vynikajícími provozními vlastnostmi). Použitý souborový systém je v případě této edice obvyklý HFS+, jemuž rozumí počítače společnosti Apple.

Co se připojení týče, výrobce nezklamal dostupností toho nejlepšího, e-SATA vstupu. Pro ostatní je určeno rozhraní FireWire 400/800 a pak již obligátní pomalé USB 2.0, díky kterému by se kopírování většího množství dat mohlo protáhnout na dobu, za kterou stihnete výtečný oběd. Dle zdroje lze krabičku s disky otevřít a v případě potřeby disky vyměnit (ať už za výkonnější modely v budoucnu, nebo v případě poruchy).

Western Digital Logo

MMF24

My Book Studio Edition II s úctyhodnou kapacitou 4 TB dat se objeví na trhu v horizontu několika dnů za vcelku adekvátních $650.

Zdroj: electronista.com

Autor článku