Hlavní navigace

PlowNYC: New York má mapku monitorující, kudy zrovna jezdí sněžné pluhy

23. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sníh už pomalu zasypává i Česko, takže v televizi brzy čekejte reportáže o tom, jak jsou silničáři překvapení a nestíhají jej odhrnovat. Neděláme si iluze, že jinde ve světě to mají jinak. V New Yorku ale vytvořili interaktivní mapku, která monitoruje stav silnic a zobrazuje místa, kde (a kdy) jimi projela mašina s pluhem. Hezky tak spojuje reálný svět s tím digitálním.

Aplikace PlowNYC
Aplikace PlowNYC

Díky aplikaci PlowNYC si můžete z tepla domova zkontrolovat, jak to na vozovkách asi vypadá. Mapka umístěná na maps.nyc.gov není zrovna uživatelsky přívětivá, ale potřebné informace na ní najdete. Jednotlivé ulice jsou označené barvami podle toho, jakou mají při odklízení sněhu prioritu.

 

Funkce Snow Vehicle Tracker zase sleduje jednotlivé průjezdy pluhů. Zelená linka znamená, že byla cesta čerstvě odklizena, modrou jsou vyznačeny silnic odhrnuté před jednou až třemi hodinami. Nejhorší fialová pak ukazuje silnice upravené před 12–24 hodinami. Data jsou přitom aktualizována každý 15 minut.

Tuzemské Ředitelství silnic a dálnic na svém webu dopravniinfo.cz ukazuje jen uzavírky, sjízdnost silnic a na několika frekventovaných místech i pohled z kamery.

Byl pro vás článek přínosný?