Hlavní navigace

Po 50 letech jsou Beatles konečně online

20. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple změnil tento týden svět jen tím, že se poprvé v historii skladby nejslavnější kapely dostaly oficiálně na internet. Jejich cesta bylo opravdu složitá a v článku se vrátíme o 50 let zpět, abychom tyto záhady rozluštili.

Na Beatles se nezapomíná

Lákal lacinou hláškou, celý svět se jí chytil a očekával senzaci. Apple totiž v pondělí na svém webu slíbil, že zítřek (úterý) bude prostě další den. Ale den, který nezapomeneme. A mělo se to týkat iTunes. Média ihned začala spekulovat, že to bude něco velkého:

  • Spuštění nových služeb po akvizici Lala (streamování hudby).
  • Možné rozšíření iTunes Store do dalších zemí.
  • Měsíční předplatné jako alternativa nákupu hudby.

V úterý ráno se už začalo mluvit o uvedení dlouho očekávaných alb Beatles do hudebního katalogu. Ještě před avizovanou 16. hodinou se v iTunes jejich alba skutečně objevila. Ale to bylo vše. Žádné Stevovo „one more thing“. Zklamaná byla zahraniční média (protože u nás stejně iTunes oficiálně nefunguje), ale také česká scéna na Twitteru.

The Beatles iTunes

CS24

Ale netřeba zoufat, protože uvedení Beatles samozřejmě peckou je. Za sebe můžu říct, že je mám opravdu rád a za 50 let se jejich hudba vůbec nezměnila. Aby také ano, když byli Brouci mnohokrát označeni za největší hudební legendy a co do počtu prodaných alb je nikdo nepřekonal.

Pokračování na Cnews.