Hlavní navigace

Poběží na dalším Xboxu operační systém Windows 8? Vývojářský kit přitakává

14. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zvěsti o tom, že se na herní konzoli Xbox podívají plnohodnotná Windows, jsme tu měli již před rokem. Pokud se tak stane, patrně až s příští generací, nikoli se současnou dosluhující konzolí Xbox 360. Jejího nástupce svět údajně spatří do osmnácti měsíců. Možná ho budou pohánět Windows 8. Další střípky důkazů byly objeveny v souvislosti s vývojářským kitem pro nadcházející Xbox, který byl před pár dny vydražen na aukčním portálu eBay. Ve vyfotografované dokumentaci se kromě spousty nudných informací objevilo cosi zajímavého ve snímku staršího sestavení Visual Studia 2012:

Foto: Within Windows

Bohužel nelze na sto procent vyvrátit, že jde o padělek. Kdyby ale byly fotky i se zdokumentovaným materiálem pravé, mohlo by to znamenat, že Windows 8 poslouží jako základní software pro chystanou herní konzoli. To by byla bezesporu velká věc, Osmičky by tak ve výsledku běžely v osobních počítačích, tabletech, telefonech a herních konzolích, tedy víceméně všude. V minulém roce se stávající Xbox 360 alespoň dočkal další aktualizace svého malého operačního systému. Především byl přepracován grafický styl prostředí. Do popředí se nepřekvapivě dostaly dlaždice.

Již v současnosti tak Xbox přinejmenším graficky ladí se zbytkem portfolia Microsoftu. Na podzim se na toto herní zařízení dokonce podívá prohlížeč Internet Explorer 9. Byl by příchod Windows 8 i do ryze obývákového teritoria takovým překvapením?

 

Zdroj: Within Windows