Hlavní navigace

Počet aktivací Windows Phone se během svátků meziročně zdvojnásobil

27. 1. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

V reakci na zveřejnění finančních výsledků Nokie, kde jsme se dozvěděli, že prodeje Lumií v posledním čtvrtletí loňského roku v porovnání s třetím čtvrtletím trochu klesly, Joe Belfiore na Twitteru zveřejnil jinou informaci. Podle něj se počet aktivací Windows Phone během vánočních svátků oproti předchozímu roku zdvojnásobil. Jenže to se nutně nevylučuje. Microsoft určitě není nadšený z toho, že nižší prodeje Lumií automaticky média pojala jako neúspěch platformy Windows Phone.

Tip: Prodeje Lumií v posledním čtvrtletí 2013 klesly. Meziročně se zdvojnásobily

Lumie nicméně mají zhruba 90% tržní podíl v segmentu mobilních dlaždic. Windows Phone v tuto chvíli žije a umírá s Lumiemi. Na podzim Nokia a uvedla nové modely 1520 a 1320. Navzdory poklesu v posledním čtvrtletí se situace meziročně zlepšila. Dvojnásobek aktivací navíc bez konkrétních čísel představuje poměrně neurčité vyjádření. Musíme si ale říct, že Nokia neprodává telefony spotřebitelům. Dodává je prodejcům.

 

WT100

Ti mohli zařízení naskladnit třeba ke konci třetího čtvrtletí, přičemž do rukou majitelů se smartphony dostaly až poději. Jenže pokles na konci roku je stejně těžko ospravedlnitelný. Ať už nyní Microsoft řekne cokoli, slabší prodeje během jinak tradičně nejsilnější vánoční sezóny zkrátka nevěstí nic dobrého. Dočkáme se poklesu v prvním kvartále tohoto roku?

Zdroj: LiveSide.net