Hlavní navigace

Počítače v klíčence už tu byly. InnSpire vytvořil PC integrované do kabelu

27. 6. 2017

Sdílet

 Autor: Redakce

InnCable je počítač s Androidem schovaný do kabelu, na jehož jednom konci je konektor HDMI a na druhém ethernetový RJ-45. Díky tomu druhému lze InnCable také napájet, pokud switch/router podporuje PoE (Power over Ethernet). Tentýž konektor pochopitelně poskytne i připojení k síti. InnCablu ale nechybí ani Wi-Fi. O hardwarových parametrech toho moc nevíme. Počítač běží na upraveném Androidu, takže základ nejspíš hledejme v ARMovém světě. Na těle najdeme dvojici USB 2.0, čtečku microSD karet, zdířku pro microUSB pro eventuální připojení klasického napájecího adaptéru a pak také jakýsi jack, který by elektricky měl odpovídat sériovému rozhraní RJ-12 pro připojení dalších zařízení.

Zatím neznáme ani cenu. Firma InnSpire chce řešení nabízet do hotelových pokojů nebo nemocnic, kde by pomocí InnCablu šlo z hloupé televize udělat počítač nebo alespoň lepší přehrávač multimédií. Podle ZDNetu je ale uvedení spotřebitelské verze v plánu.

Mimochodem: InnCable z renderů působí, že je to tenký a krátký kablík. Jenže si všimněte, jak se na něm i poměrně velký konektor HDMI nebo dvojice USB ztrácejí. Nenechte se proto zmást. InnCable nebude o nic menší než již prodávané počítače v klíčenkách, avšak z tohoto ještě trčí několikacentimetrové kabely.