Hlavní navigace

Pocketnow srovnal mapy od Applu, Googlu a Nokie. Které jsou nejlepší?

11. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mapy se staly jednou z nejdůležitějších aplikací v našich smartphonech a úplně změnily způsob, jakým získáváme přehled o okolí a jak se navigujeme. Pánové z Pocketnow provedli dvě srovnání. V prvním případě proti sobě postavili mapy od Applu a od Googlu. Ve druhém kole pak srovnali Google Maps s Here Maps. Z obou kol vychází Google jako vítěz.

 

Jako vždy platí, že se kvalita poskytovaných dat může lišit a skutečně liší region od regionu. Tento test probíhal v Bostonu v USA. Když to shrnu, Google podle autorů srovnání vítězí v kvalitě mapových podkladů, zpracování a možnostech navigace, kde neselhává ani veřejná doprava. S tím měly větší problém mapy od Nokie, které navíc ani nenabízí hledání nejvhodnějších cest pro cyklisty.

Mapy od Applu pak poskytují navigaci prostřednictvím veřejné dopravy pouze v šesti městech, aspoň co se týče USA. Co naopak Googlu zatím schází, je plnohodnotné ukládání map do zařízení. Každé řešení má to své. Here Maps neexcelují v mnoha ohledech, ale zase to dorovnávají povedenou turn by turn navigací. V Česku pak má své mapy také Seznam, který minimálně z hlediska podkladů konkurenci nemá. Které mapy používáte vy?

" frameborder="0" allowfullscreen>

" frameborder="0" allowfullscreen>

Zdroj: Pocketnow 1 | 2