Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Nutí nás násilí ve hrách vraždit v realitě? [podcast] od RedMaX - Dve veci se kteryma se casto setkavam:1. Ty...

  • 17. 3. 2018 11:52

    RedMaX

    Dve veci se kteryma se casto setkavam:
    1. Ty hrajes hry? Tak se z toho hlavne nezblazni.
    2. Ty jsi se koukal na ten film? A jaký to bylo? Musim se kouknout take.

    Pritom muzu hrat Sims a divat se na Vriskot, ale porad bude hrani neco divneho a koukani se na film normalni zabava. Je to ale proto, ze koukani se na filmy je celospolecenske, protoze TV ma kazdy a davaji to tam zadarmo, ale u her uz potrebujete drahe herni PC a navic platite hry (muzete si hry upiratit, ale bezny clovek to nezvladne), takze uz je to neco, cim se bavi jen mensi cast lidi a pro zbytek je to divne a nezname.

    Jinak lidske dejiny se deli na valecna obdobi a na obdobi miru, pritom jednotlive etapy pojmenovavame podle valek, ale kdybychom je pojmenovavali podle miru, tak by to bylo jednodussi, protoze se v prubehu dejin mnohem vic valcilo nez kdy byl mir. Logicky teda jakmile chcete delat historickou hru, tak to moc bez bojovani nejde a muze byt jakehokoli zanru. Stejne tak si lide obvykle predstavuji i vyhled do budoucna jako nejaky boj, napadnou nas mimozemstani? Logicky teda i scifi filmy a hry musi mit nejakou bojovaci linii.
    Hry jsou teda jen odrazem mysleni cloveka. Neni to tak, ze by nejprve vznikla bojova hra a kvuli tomu sel nekdo vrazdit. Je to obracene, kazdy clovek mysli na boj, akorat nekdo naprogramuje bojovou hru a nekdo jde vrazdit.

    Nasili kvuli hram je teda jednoznacny nesmysl, stejne jako pojem zavislost na hrach je velmi vagni. Zavislost by totiz mela byt takova, aby to byla zavislost, ze by mela u cloveka zpusobit fyziologicke zmeny, ktere zpusobi, ze uz nemuze bez objektu zavislosti byt. Jednoduse, pokud nedostane svou davku, bude mu spatne a bude nemocen. Zadny clovek nechce, aby mu bylo spatne a byl nemocen, tudiz nema na vyber.
    Jenze hry nic takoveho nezpusobuji. Vzdy muzete prestat hrat, po fyziologicke strance se nic nemeni. Ale muzete chtit neprestat hrat, coz je ale v dusevni rovine a mozna by to melo byt nazyvano dusevni zavislosti a ty drogy jsou zase jednoznacna fyziologicka zavislost, je to proste uplne neco jineho.

    Vime, ze fyziologicka zavislost jsou drogy typu heroin, pervitin, kokain a to vzdy a u kazdeho. Trochu jine je to s cigaretama potazmo s marihuanou, kde cigareta zpusobuje u vetsiny lidi fyziologickou zavislost, ale nikoliv u vsech lidi. Marihuana jeste mene a stejne tak alkohol, ktery u nekterych lidi zpusobuje fyziologickou zavislost a u jinych ne. Zajimavy je v tomto ohledu cukr, ktery take zpusobuje fyziologickou zavislost, ale spatne vam po nem neni, ikdyz to obvykle na sobe zacnete pozorovat diky tloustce a pak vam take muze zacit byt spatne, ale narozdil od ostatnich drog je to velmi zdlouhavy proces.

    Sakra to je koment. No jeste jedna vec a tou jsou zbrane. Chapu pravo lidi na noseni zbrane a v Americe je proste toto pravo silnejsi, ale na druhou stranu, pokud se podivate na statistiku prvni republiky za Ceskoslovensko a na soucasnou statistiku Ceske a Slovenske republiky, musite teda odecist nasili pachane cizinci, zjistite, ze Cesi a Slovaci za ani ne 100 let temer upustili od nasili, to je snad 100x mensi cislo nasilnych prestupku, kterych se dopoustime. Sice muzeme to svadet na evoluci, ale myslim, ze tak rychla zase neni, ze proste to, ze lide nemaji strelne zbrane tomu dost pomohlo. Samozrejme zase je to problem vuci tem (hlavne) cizincum, kteri ty zbrane maji a my Cesi a Slovaci se nemame jak branit. Ja jsem ale kazdopadne za to, maximalne v mozne mire vlastnictvi zbrani potirat.