Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Dva a půl roku s Windows 10. Jaké funkce se povedly a jaké ne? [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 3. 2018 20:06

    siddhi (neregistrovaný)

    Tak ale plný realtime raytracing prostě není a momentálně nebude, protože není hardware který to utáhne (tedy rozuměj v běžném PC). To že na tom mimo jiných dělá i Nvidia je sice hezké, ale zatím to použila jen na prakticky bezpředmětné efekty. A jak známe Nvidii tak to samozřejmě bude jen pro Nvidia karty a je tam tak velká šance, že to dopadne jako s nvidia physx.
    Naproti tomu AMD stvořilo třeba Mantle, které se nakonec přetvořilo do DX12 a do rozhraní Vulkan, Což přineslo jasný a nezpochybnitelný přínos ve vývoji her. A to že Nvidia karty z toho neumí nic moc vytěžit je jejich problém.
    Nemůžeš se divit, že spoustu lidí nemají Nvidii v lásce, když vše dělá jen pro sebe, zatímco AMD klidně své technologie pouští do světa pod otevřenou licencí, proto aby pozvedla vývoj 3D grafiky.
    Nemluvě o nedávné prasárně od Nvidie v podobě jeho "partnerského" programu pro výrobce grafik.