Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Modulární router a ARM v noteboocích. Změny, o které (ne)stojíme? [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 7. 4. 2018 16:30

    Kaz

    WiFi ve vagónech metra namísto v tunelu, o čemž mluvil Petr, by to hodně prodražilo o technologii pro každý vagón (a nebavíme se o Apčku za 200 Kč, ale o celé sadě pro jeden vlak a hlavně protistranu, která ten signál do AP dostane), protože hlavní problém je dostat signál do tunelů, čemuž by se stejně nedalo vyhnout. Dát WiFi přímo do tunelu zase (předpokládám) není možné kvůli tomu, že WiFi není stavěné na tak rychlý handover, na rozdíl od mobilů. Obecně jsem příznivcem WiFi ve vestibulech a v tunelech LTE.

    Nový modulární router se mi nelíbí a nepozdává. Modularita je sice hezká, ale má to své meze a nevýhody - vývoj zařízení je dražší, testování komunikace všeho se vším, mechanické provedení atd. Předpokládám, že se stejně 90 %bude prodávat v jedné konfiguraci modulů, tak to mohli rovnou hodit vše na do jednoho a ušetřili by peníze, jak své, tak zákazníků. Přišlo by mi rozumnější udělat levnou a ořezanou Omnii a třeba jako modul pouze rozhraní na optiku a DSL. Tím, že tam nedali DSL to hodně zabili, tam je na trhu nejhorší situace. Routerů s VDSL2 s podporou G.993.5 jsou je pouze pár a rozumné jsou snad jen dva a ty jsou solidně drahé (mám DSL-AC68U ).