Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: nové iPhony, divné názvy a infarktové ceny [podcast] od Kaz - Nvidia provozuje streamování her přes internet, včetně FPS,...

  • 15. 9. 2018 18:01

    Kaz

    Nvidia provozuje streamování her přes internet, včetně FPS, kde hraje latence velkou roli a proti tomu Apple říká, že chce zpracovávat data v telefonech a ne v cloudu, aby se snížila latence. Tedy ne že by mi lokální řešení, mimo cloud nebylo sympatické (naopak, je), ale ta argumentace je celkem paradox.

    Nemám strach, že se tyhle telefony nebudou prodávat. Uživatelé Apple si je nekupují proto, že jim přestal stačit telefon (neuvažují racionálně jako Lukáš), ale proto, že prostě jsou nové modely a musí je okamžitě mít. A když nic nového nenabízí? Oni si to stejně zdůvodní. Stačí se podívat třeba na video od Apple bééé Březiny (občas i Máry, ale ten se už začal krotit) k těmto modelům. Je to jednoduché - když Apple nic nového nepřinesl, tak to znamená, že je iPhone prostě dokončen a je dokonalý :-). Takže Apple je zase super.

    Tohle opravdu nejsou produkty pro mě. Pokud někomu vyhovují co se týká funkčnosti a je pro něj poměr cena/výkon OK, tak v pohodě. Pro mě ale ne. Nicméně si stejně myslím, že většina to kupuje jen proto, aby měla co nejdražší Apple.

    Asi největší smysl mi dlouhodoběji dávají jejich hodinky (až na cenu a výdrž). I když nevím, kolik důchodců si jich koupí, aby měli detekci pádů nebo EKG. U nás jich určitě moc nebude. Jestli je Apple v USA spotřebka (netuším, ale co by pak byla skutečná značka a TOP výrobce?), tak tam to může dávat smysl.