Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Produkty od Googlu mizí, herní obchody přibývají [podcast] od RedMaX - V mem okoli je spousta prodejen potravin, kolik...

  • 15. 12. 2018 6:34

    RedMaX

    V mem okoli je spousta prodejen potravin, kolik u vas? Tim chci rict, ze mi nevadi, ze klice pro Steam si muzu koupit temer kdekoli a nemusim je kupovat primo na Steamu, ikdyz teda vetsinou kupuju.

    Marze prodejce u obleceni, bot, leku, drogerie, kosmetiky, ... je bezne minimalne 50%, na Steamu je marze jen 30%. Delate pritom jako kdyby marze na Steamu byly nejake vydridusske. Vzpamatujte se. :-)

    Co mi vadi , je vetsi pocet hernich klientu, ktere musim mit nainstalovany v pocitaci a spoustet je. Mam jich nekolik a dalsi proste nechci, to me otravuje.

    Na GOGu je klient Galaxy, ale je volitelny, pro spousteni her neni nutne potreba, to je sympaticke. Ja jsem ale nemel problem si jejich povedeneho klienta do pocitace dat.

    Steam je samozrejme zaklad, jedinne co mi na nem vadi jsou socialni funkce. Nechci, aby kamaradi videli, ze hraju, ale zaroven je nemuzu odebrat z pratel, kdyz chci, aby zustali kamarady, nehlede na to, ze je potrebuju v pratelich kvuli multiplayeru.

    UPlay je nutnost, protoze musi byt pritomen, ikdyz si hru koupim na Steamu. Na jednu stranu ocenuji UbiSoft, ze ponechal prodej her i na Steamu, ale pritom jsem zacal nakupovat na UbiStore, protoze kdyz je akce na Steamu, tak maji obvykle ubisofti veci za stejnou cenu i na UbiStoru a UPlay potrebuju tak jako tak.

    Origin ucet mam, ale klienta ne, hry od EA nechci, vyjimkou je Mass Effect 2 a 3, z nichz druhy jmenovany se jinak nez pres Origin hrat neda a potom mam FIFA18. Protoze ale ani jednu z tech her momentalne nehraju, tak jsem Origin klienta odinstaloval a jsem pevne rozhodnut uz si nic na EA Origin neporizovat. Protoze ale hry od EA jsou vyhradne na Origin, tak holt mam smulu s jejich hrama nebo mozna maji oni smulu, ze prisli o zakaznika.

    Discord mam na chat. Discord je vybornej chatovaci klient, ale samozrejme je potreba tam mit i protistranu, jen tak si ho nainstalovat, kdyz tam s nikym mluvit nepotrebuju moc nedava smysl. Hry tam neplanuji nakupovat, navic nic moc nabidka a jeste navic je to tam drahe.

    MS Store nevedu, je jen pro Windows 10, nezajem. Hry exkluzivne na MS Store hrat nebudu. Opet plati i to, ze jsou tam hry dost drahe.

    Battle.net nevedu, hry od Blizzardu me neoslovuji. Nikdy jsem tam nebyl, takze nedokazu nijak hodnotit.

    Bethesda.net nevedu, exkluzivne je tam snad jen ten Fallout 76, takze nezajem, pokud tam budou i dalsi exkluzivky, tak je hodlam smele ignorovat.

    Rockstar Social Club nevedu, Max Payne 3 sel koupit na Steamu, klient respektiove spis DRM jsem po dohrani zase odinstaloval. Jinou hru od nich nemam a zatim neni v planu. Pokud bych neco od nich bral a stale byl ten princip, ze to koupim a hraju pres Steam a jejich klient slouzi jen jako DRM, tak to je pro me jeste jakztakz unosne.

    Epic Store nevedu a verim, ze vetsina her nebude na Epic Store vyhradne, tudiz si je koupim na Steamu. V opacnem pripade si ty hry nekoupim. Nejake zdarma az tak neresim. Jeste k tomuto obchodu bych rekl, ze vsichni ted sklonuji, ze Steam chce 30%, ale Epic jen 5-10%. No ale pochopte, ze to jsou jen potencionalni penize. Pokud na Epic Storu nebudu a hru si nekoupim, tak je to porad pro vyvojare hry 95% z niceho, kdezto na Steamu dostane 70% z realnych penez, ktere za hru utratim. Take jsem cetl v jednom hernim magazinu, ze na Epic Store zkouseli refund a zatim nefunguje, takze pro mnoho lidi asi dost vada obchodu. Otazka je, jak jim jde vyvoj a kdy to spravi, jestli vubec.