Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Boj za lepší kabely a méně nekvalitních hesel [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 5. 1. 2019 13:10

    Kaz

    Keepass spolu s vlastní synchronizací je určitě jedno z nejbezpečnějších řešení, skoro bych řekl pro paranoiky (myšleno v dobrém). Na to já jsem bohužel ale líný a tak jsem na LastPass, což považuji za takový rozumný poměr zabezpečení/komfort. Musím jim věřit jako službě ve smyslu, že kdyby chtěli, tak se k datům dostanou (kdyby si to někde potajmu schovávali atd.). Ale klíč na serveru nemají, takže se k heslům i v případě cracku a úniku dat útočník nedostane, v tom je to podobné jako kdyby unikla databáze Keepass. O něco vyšší komfort a funkce u mě dostaly přednost. Na druhou stranu jsou do Keepass pro vyšší komfort potřeba různé doplňky a pluginy, ve kterých může být riziko též.
    Lasspass používám ale jen v PC, protože na mobilu web prakticky nevyužívám, resp. tam občas jen čtu stránky, které nevyžadují autorizaci a synchronizace pošty s Exchange je stejně řešena jinak. Takže na Mobilu Lastpass vůbec nemám nainstalovaný.