Hlavní navigace

Názory k článku Cnews FM: Telefony bez kabelů, výsledky vyhledávání bez nadpisů [podcast]

  • 27. 1. 2019 12:27

    Kaz

    Ačkoli jsem ve svém věku konzerva, tak na bezdrátová sluchátka jsem už dávno přešel. Kabel na sluchátkách byl pro mě opruz, obzvláště při sportu. Ale nemám sluchátka typu AirPods, ale jak klasiku (uzavřená s náhlavníkem), tak sportovní. Nejsem netopýr a také z mobilu nečekám HiFi kvalitu jako doma při poslechu z AVR, třeba už jen vzhledem k okolním zvukům, takže (ne)kabel neřeším a stejně je zde aptX HD apod.
    Důležitý parametr je ale výdrž a indikace stavu baterky, aby mě nepřekvapilo vybití. Ta náhlavní vydrží 30+ hodin, takže je nabíjím 1x za 2-3 týdny ????, těžká pohoda. Sportovní vydrží 8 hodin, takže nabíjím cca 1x týdně, opět pohoda. Dřív jsem pro jistotu nosil ještě kabel s jacky, ale pak jsem se na to vykašlal, za poslední 2 roky jsem ho nepotřeboval. Takže už ani neřeším jack v mobilu (můj ho zatím má).
    Ale obecně jsem spíš příznivce drátů, ať už u LAN (někdo připojuje i stacionární PC přes WiFi, to fakt nechápu), napájení atd. Jednak je kabel spolehlivější a pak mám psychicky (asi nesmyslně, ale kdo ví) trochu blok, aby mi doma zářilo víc věcí, než je nezbytně nutné. U napájení zase preferuji rychlost a efektivitu (nerad zbytečně mrhám energií a u bezdrátového nabíjení jsou ztráty opravdu velké). BTW, utáhne bezdrátové nabíjení zapnutý mobil s navigací + ještě jeho dobíjení? Tohle je v autě často problém i s normálními nabíječkami.
    Bezdrát (včetně nabíjení) tedy beru jako vítaný doplněk, který občas využiji, ale nechtěl bych mít pouze to.

  • 27. 1. 2019 13:48

    PetebLazar

    Osobně kombinuji Bluetooth HF modul s funkcí Multipoint a připojenými 3,5mm sluchátky. Modul je spárován jak s SF tak TBL, takže případný příchozí hovor na SF přemůže poslech z tabletu. V případě vybití BT modulu je fajn mít možnost zapojit sluchátka do SF/TBL přímo.

  • 27. 1. 2019 16:11

    RedMaX

    Bezdratovy sluchatka nejsou spatny, taky mam. Ale mam i normalni na Jack a nakonec i ty moje bezdratovy nahlavni umi Jack 3,5 (kabel byl prilozen) pro pripad, kdyby se vybila baterka.

    V telefonu/tabletu nic nebrani mit 3,5mm Jack, vejde se to tam a stoji to navic par supu. Rad si priplatim tu dvacku na vyrobnich nakladech.

    Proste pokud mas v telefonu nejakou diru treba na USB, tak tam muze byt i na Jack. To mi nikdo nevymluvi. Ovsem dovedu si predstavit telefon uplne bez der se stupnem kryti IP68 - kompletne proti prachu a kamkoli do vody na jakoukoli dobu, pokud tam nebude zvyseny tlak. Jenze MEIZU se zatim nepochlubilo, takze ocekavam, ze maji certifikovanou prdlacku.