Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Strach z vývoje Windows 10 a protispotřebitelské výroky ministerstva [podcast] od Kaz - Na Windows Core do 2020 podle mě nepřejdou....

  • 23. 2. 2019 17:06

    Kaz

    Na Windows Core do 2020 podle mě nepřejdou. To je tak velká změna, že to je tak na 5 let. Nezvládají podstatně menší zásadnější změny (např. od Windows Vista slibovaný nový, rychlý filesystém, založený na databázi). Tedy je otázka, co si pod Windows Core představit. Zda se jen ořežou funkce, ale bude to stále to stejné jádro na Win32 API (tzn něco ve smyslu už existujícího Windows Server Core https://docs.microsoft.com/cs-cz/windows-server/administration/server-core/what-is-server-core ), nebo zda to má být už něco založené na .NET Core, což by znamenalo přechod Win32 API do pouhé emulace, jako to několikrát udělal Apple. Ale MS není Apple, základnu programů a vývojářů je nesrovnatelně větší a třeba i takový opravdu už letitý MS-DOS přestal podporovat teprve nedávno.

    Řeči typu "Windows jsou hotový produkt" (10:35) přímo nesnáším ????. Takže to jako teď budeme mít nadosmrti tato Windows s touto funkčností a nic nového není třeba? Brrrr. Mohu začít třeba tím filesystémem (nemyslím ReFS), přes pořádnou integraci a mobily a mohu skončit na přechodu z Win32API na plně managovaný kód (bezpečnost). Takže si přeji, aby se Petrovo konstatování nevyplnilo, já nechci zamrznout v čase. To jsme mohli zůstat třeba na Windows 1.0 ????