Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Strach z vývoje Windows 10 a protispotřebitelské výroky ministerstva [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 2. 2019 11:15

    Zann (neregistrovaný)

    Tak ses vykecal a teď vážně ... co si Windows 10 Fanboy představuje pod pojmem CoreOS? Seriozně se ptám. Já si pod tím představuju kernel a kolem volitelnou bižuterii. jasný, teď z Tebe zase žádný názor nevypadne, jenom do mě zase budeš pi***at, protože to je tak to jediné co fanboy's dokážou, ale zkus zatnout zuby a odpověz. A nebo ne, odpovím si sám, CoreOS je prostě to, co v Linuxovém světě perfektně funguje už řadu let, jenomže to Ty si prostě nikdy nepřiznáš a pokud náhodou přijde den, kdy Microsoft vydá operák kde bude kernel a volitelné šaší okolo (pochopitelně přes jejich sněděný krám, kde nic není, protože přece nebude využívat repozitáře třetích stran že ... ) tak budete se zbytkem klaky nadšeně hýkat, co to Microsoft zase vynalezl za objev. Ono je to totiž přesně tak jak to řekl pan Václavík; Windows byly dospělé už ve verzi Windows 7, jenomže kdyby MS jen udržoval system, modernizoval ho, záplatoval, vymýšlel nějaká zajímavá rozšíření, které opravdu k něčemu jsou a ne jen měnil barvičky ikonek, což je úplně k ho**u, tak by z lidí nevytřískal už ani dolar (anooo, Win 10 byly skutečně zadarmo, jak praví MS Lover's, ale že jenom do první výměny HW, to už neřeknou ... ) a to je to jediné o co jde! Windows jako služba? Nesmysl, který byl předurčen k neúspěchu už když to bylo jen na papíře. Důvod? Je podstatně složitější poskytovat OS online, než ho lidem dát na DVDčku ať si jej nainstalují na svoje železo, takže by to tolik nevynášelo ani při paušálních poplatcích, kupecké počty a selský rozum, takže ano, oni sice pořád melou ty ho**a o Windows jako službě, ale fakticky je to obyčejný produkt typu zaplať a odnes. Bohužel se něco pos***o ve státě Redmondském a výsledek vidí všichni kdo ho vidět chtějí. Já nejsem žádný škatulkovač, to je pouze stupidní argumentace těch, co žádné relevantní argumenty nemají. Polož si otázku, co Windows 10 přinesly OPRAVDU nového a užitečného, co by nešlo naimplementovat do Windows 7. A nechci slyšet ty nesmysly jako že DX12, na to se*e pes. Napiš si to někde na papírek a pak, vedle toho napiš, co je v nich zprasené a čím zkracují uživatelům život a hlavně na nic nezapomeň, budeš fakt dost překvapený. Vyrobili nefunkční paskvil, hybrid, kočkopsa, který je nepřehledný, nekonzistentní (to mě vždycky pobaví jak Win 10 Fanboys kritizují Android za jeho roztříštěnost :-D )a neskutečně komplikovaně a nepřehledně nastavitelný. Chvilku je tam člověk ve Windows 7, chvilku ve Windows 10 a aby toho nebylo málo, tak to po každé druhé aktualizaci udělá nějakou naprosto nepředvídatelnou prasárnu. Chtěl bych znát jeden jediný důvod, proč to používat, tedy kromě toho že člověk musí, protože v jeho firmě to vedou omezenci, kteří potřebují být naprosto zbytečně IN a COOL, jeden jediný opravdu relevantní důvod, proč už nestačí Windows 7 (eventuálně Windows 8.1, protože ty nejsou zdaleka tak zprasené jako desítky a je to spíše jen věcí vkusu) ....