Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Strach z vývoje Windows 10 a protispotřebitelské výroky ministerstva [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 2. 2019 14:25

    Krakatoa

    0. Používal jsem Win 95, Win 98SE, XP, Win 7, Win 8, Win 8.1a používám Win 10 a rozhodně se mi nejvíc líbí Win 10 a vracet na předchozí Win bych se nechtěl. A to "líbí" myslím třeba i technicky.
    1. Co se týče podcastu, připadá mi, jako kdyby se naučili Pat a Mat mluvit a šli dělat podcasty do cnews.
    2. Co se týče CoreOS, nekomentuju něco, co nemůžu vyzkoušet. Pokud si pod tím představuješ kernel a kolem bižuterii, tak tak to funguje už teď ve win 10 (a funguje to už hodně dlouho, myslím už od vist), ta bižuterie kolem jsou komponenty (těch má např. win 10 přes 17000) a instalují se přes CBS (Component-Based Servicing), co se týče "volitelně" tak nakládat s nimi je možné pomocí souboru mum (jinak je to jen na systému). Ne všechny komponenty mají mum, pokud by se mělo na něčem zapracovat a co by bylo vhodné, tak dělat mum pro co nejvíc komponent a udělat i nějaké GUI aby s těmi komponentym mohly pracovat i lamičky. Zvláštní mi třeba přijde to, že defender má mumy a jde odinstalovat přes CBS, adobe flash jem měl taky, jenže už nemá. Mi přijde, že nevíš jak funguje win (7, 10) teď a chceš komentovat nějaký CoreOS.
    3. Pokud máš podkladovou licenci přenosnou, tak může přenést na jiný pc i win 10 po upgradu, na webu ms je na to i návod. To mi přijde naprosto logické. Takže nechápu to tvé: "ale že jenom do první výměny HW, to už neřeknou"