Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Strach z vývoje Windows 10 a protispotřebitelské výroky ministerstva [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 2. 2019 17:48

    tombomino

    Hele, nechci ti brat tve znalosti Windows, ktere budes mit urcite vetsi. nez ja. Ale to co je aktualne zbastlene ve Windows okolo Jadra, ma podle mne asi dost daleko k idealu, tak jak to je treba na jinych systemech, se kterymi jsem delal (nemyslim ted OS, ale treba nejaky Enterprise system). Tam byva deleni celkem jednoduche na Core + volitelne Core moduly, pak ruzne aplikacni vrstvy (sestavajici z modulu), ktere mohou mit dalsi aplkacni vrstvy zase nad sebou. Jedine co je trba dodrzovat jsou zavislosti mezi ruznymi vrstvami a moduly, ktere se daji i zanest primo do konfigu jednotlivych applikaci/modulu. To je cely. To cele se da ukocirovat z nejakeho menu aniz clovek musi vubec otevrit konzoli, potazmo z konzole otevre akorat patricne menu. Pokud nabizi Win10 neco takoveho...no nemyslim si a potrebujes se tim opavdu celkem do hloubky zabyvata a delat 'harakiri" jak pise Zann.
    Druha vec je, ze Win10 mozna technicky pod GUI prinasi zajimave veci, ale z uzivatelskeho hlediska a ergonometrie a updatovaci politiky jsou to s prehledem nejhorsi vidle od Win NT, na kterych jsem delal.