Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Toxicita diskuzí. Dá se na síti ještě debatovat? [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 4. 2019 16:07

    hh (neregistrovaný)

    Podcast jsem si poslechl celý. Je to asi tak třetí, který jsem si od vás poslechl a možná zase na dlouho poslední. Je to hodně dlouhé na to jakou informační hodnotu to má. Přijde mi, že tomu chybí nějaký moderátor a směr vpřed, ale možná to plně vyhovuje formě podcastu, to nevím, moc to nevyužívám. Hodně se opakujete, neustále se vracíte a jedno téma, které se dá vyždímat tak za 15-20 minut je natažené na hodinu. Problém tykání a vykání, vulgarity, trollení, grammar nazi, zákon překračující příspěvky, cenzura. Mít takhle pár témat, ke každému se vyjádřit a jít k dalšímu Místo toho řešíte, kdo je jak tolerantní, jak to koho z vás zasahuje, kdo z vás brečí v koutě, několikrát zmiňujete jak je hrozné, že jsou tábory, které se v diskuzi jen jdou hádat, aniž by článek skoro četli.

    Samy mluvíte vulgárně, ale skoro se shodnete, že slušný příspěvek o ničem je lepší, než vulgární ale k věci. Řešíte, že v diskuzi reaguje nějaké nižší procento čtenářů, ale nezmíníte, že máte i nějaké hlasování, které je taky minimálně využíváno, takže vážně více lidí komentovat nedonutíte, ne nad obyčejnými informacemi. To samé s chválou, pokud vydáte dva odstavce o nějaké novince apod. to má prostě každý druhý podobný web. Co jsem viděl chválu, tak bývá za větší práci, články, které hodně obsáhle a odborně rozebírají zajímavé téma a přesto pochopitelné pro širší publikum. Vám musí stačit chvála ve formě návštěvnosti.

    Určitá toxicita bude vždy, a pokud se to bude vice cenzurovat budou na to lidé poukazovat ještě víc, "no jo, já bych něco řekl, ale to by mě zablokovali". Celkem se mi líbí systém hodnocení příspěvků a upozadění těch, které jsou mínusované, s tím, že pokud někdo bude rozdávat jen minusy, bude sám potrestán. Je to složitější, ale nemusí na to být dvacet zákonů s bonzováním státu a ratingu obyvatelstva jako za komunistů. Stačí se podívat jak to má vymyšlené třeba platforma stackoverflow a podobné. Ale na cnews je to samozřejmě zbytečné.

    Co se týče genderové úchylky jednoho z vás, nebo možná i více z vás (neřeším autora článků). Pochopím ještě "programátoři a programátorky" "designeři a designerky" ale chce se mi blít z "uživatelé a uživatelky" "admini a adminky" apod. jestli v tom nevidíte rozdíl, tak je mi za vás trochu smutno. Uživatel, admin apod. jsou obecná označení osob nebo skupin bez ohledu na to, co mají mezi nohama. Programátor je už profese jako třeba policista, prodavač, učitel a tak má své ženské označení. Nebo snad budete genderovat i klíče? Pan klíč a paní klíčová pro ssh spojení.... Pan monitor a paní monitorová v dohledovém centru.... Mluvili jste o tom, že snad ani nechcete nějaký kodex na diskusi a raději použijete rozum, tak ho používejte prosím.

    Nejedná se o hejt, jen můj názor a prostě jako každý druhý, i vy jste dost často pokrytci. Jestli jsem něco interpretoval jinak,než to bylo zamýšleno tak se omlouvám.