Hlavní navigace

Názor k článku Podíl Windows 7 roste velice rychle od Mazanec - Tady si zřejmě někdo plete morálku s chtíčem...

  • 23. 11. 2009 16:29

    Mazanec (neregistrovaný)

    Tady si zřejmě někdo plete morálku s chtíčem a snaží se ospravedlnit si svoji KRÁDEŽ.
    Je úplně jedno, jak velká firma je Microsoft a kolik vydělává na svých produktech. "Nesmyslné polemiky nad tím, že kdyby byli levnější, tak si Windows zaplatím, ale takhle na to nemám", nemění nic na tom, že se jedná o krádež stejnou a možná i v důsledku větší, než když ukradnu děcku lízátko, právě proto, že okrádám více lidí najednou. A každý z těch lidí, kdyby ti jen měl dát facku (což bych Ti jistě každý dal, když by Tě viděl jak kradeš děcku lízátko), pochybuju, že by Ti zůstala hlava na krku.
    Každému je jedno, kolik vyděláváš a kolik utrácíš za jídlo, kalhoty, hudbu, atd. Výše výdělku nedává nikomu právo krást. Kdo Ti řekl, že máš "nárok" (ano sám si nárokuješ, jako by to byla tvoje přirozené právo), na používání nelegálních Windows? Chci říct, že protože jsou zlaté hodinky pro Tebe drahé a nemůžeš si z platu dovolit, tak je zitra půjdeš ukrást? To stejné uděláš s autem, Protože si nemůžeš dovolit BMW, ale jen škodu 120, tak si jej zítra pujdeš ukrást? Nejsou náhodou k Tobě všichni nespravedliví? Hlavně Ti z MS, že?
    Je mi jedno jestli někdo používá legální nebo nelegální OS, sám nejsem svatoušek, ale nesnažím se nikoho přesvědčit, že je to kvůli mému přirozenému "právu" na danou věc.
    Krádež zůstavá krádeží a je jedno čeho se týká. Důsledek je jen jeden - okradená strana je poškozená. Škoda, že už se za ni nesekají ruce jako ve středověku.