Hlavní navigace

Podívejte se, jak funguje ovládání počítače gesty s Leap Motion v praxi

21. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počítač jsme ovládali klávesnicí, pak se k ní přidala myš a v současné době do světa elektronických pomocníků z mobilního sektoru pronikají dotekové displeje. Pokud nás čtete pravidelně, mohli jste ovšem zaznamenat také úplně jiné pokusy o to, jak zpříjemnit ovládání počítače. Švédská firma Tobii chce do interakce přímo zapojit naše oči. Blíže k realizaci má nicméně projekt Leap Motion, který opět využije naší ruky, ovšem nenechá nás patlat prstem po obrazovce.

Tip: Budou vaše oči nejlepším ovladačem? Senzor pro Windows 8 klepe na dveře

Prodej měl být zahájen v květnu, spouštění ale bylo o kousek odloženo. V tuto chvíli jej autoři plánují na 22. červenec a abychom do té doby vydrželi, zveřejnili velice zajímavé video, které ukazuje nedotykové ovládání v praxi. Gesta se tolik neliší od těch, co provádíme přímo na dotekových displejích, v podání Leap Motion budete pouze pohybovat rukou před obrazovkou. Pohyb nasnímá přídavný senzor.

 

Technologie nebude kompatibilní pouze s Windows 8, ačkoli dlaždicové rozhraní se k tomuto stylu ovládání výborně hodí. Užijí si také majitelé Windows 7, později se dočkáme podpory jablečného OS X. Co na ukázku říkáte? Má tento styl ovládání podle vás nějakou budoucnost?

Podotýkám, že zařízení si poradí s více doteky najednou a nechá vás objekty vybírat nebo přesouvat, skrolovat atp. Cena byla stanovena na 79,99 dolaru. Dříve podporu Leap Motion zabudoval Google do svého programu Earth. Senzor bude ke svým notebooků přibalovat Asus.

MMF24

Zdroj: Leap Motion via The Verge