Hlavní navigace

Podívejte se na první ukázku z filmu Minecraft. Kostičkový svět jde do kin

5. 9. 2024

Sdílet

Minecraft The Movie
Zdroj: Warner Bros
Warner Bros natáčí filmové zpracování hry Minecraft a právě zveřejnil první ukázku. Minecraft The Movie se tak zařadí po bok dalších filmů podle her, jako například Ježek Sonic, Tomb Raider a další.

Ve hře stavíte nekonečný svět z kostiček (pardon, bloků) a snažíte se v něm přežít. Pravidelný cyklus dne a noci (kdy je v něm nebezpečněji) trvá dvacet minut. Ve filmovém zpracování dojde k vtažení několika lidí do tohoto světa, kde si budou muset poradit s jeho pravidly, vepříky i creepery. Připomíná to staré Jumanji.

Minecraft vytvořil v roce 2011 programátor Markus Persson ve společnosti Mojang. Později jej za 2,5 miliardy dolarů koupil Microsoft a Minecraft se stal velmi úspěšným projektem. O filmu se mluví posledních deset let, ale natáčet se začalo až letos na Novém Zélandu.

Jednu z hlavních postav si v něj zahrají Jason Momoa či Jennifer Coolidge (Stiflerova máma). Steva (což je první avatar ve hře) hraje Jack Black. Film přijde do kin až v dubnu příštího roku a vzhledem k věkovému zacílení hry budou kina zřejmě i plná rodičů jako doprovodu.

MMF24

Zdroj: YouTube.com

Anotace filmu: Čtyři nešťastníci – Garrett „Popelář“ Garrison (Jason Momoa), Henry (Sebastian Hansen), Natalie (Emma Myers) a Dawn (Danielle Brooks) – se potýkají s obyčejnými problémy, když jsou náhle vtaženi záhadným portálem do Nadsvěta: bizarní, krychlové říše divů, kde se daří představivosti. Aby se dostali zpátky domů, budou muset tento svět ovládnout (a také ho ochránit před zlými věcmi, jako jsou prasátka a zombie) a zároveň se vydat na magickou výpravu s nečekaným odborníkem na řemesla, Stevem (Jack Black). Jejich společné dobrodružství bude pro všech pět výzvou k odvaze a k tomu, aby se znovu spojili s vlastnostmi, díky nimž je každý z nich jedinečně kreativní… což jsou přesně ty dovednosti, které potřebují, aby se jim dařilo zpět ve skutečném světě.

Nejznámějším filmem založeným na hře je zřejmě Tomb Raider, ale je jich jinak celá řada. Namátkou Resident Evil, Assassin Creed nebo Warcraft.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.