Hlavní navigace

Podívejte se na video: Autonomní Tesla srazila autonomního robota

8. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Autonomně řízené vozidlo Teska srazilo humanoidního robota. Přesně tohle se stalo kde jinde, než na technologickém veletrhu CES, který se v těchto dnech koná v Las Vegas. Robot se jmenoval Promobot a střet prý nepřežil. Nehoda se stala v neděli na Paradise Road. Několik Promobotů autonomně mířilo do haly na prezentace, jeden z nich sjel z chodníku na silnici a tam do něj vrazila Tesla S. Auto jej teda spíše jen štrejchlo, nicméně robota v ceně dvou tisíc dolarů náraz povalil na bok.

Senzory Tesly robota nerozpoznaly, alespoň ne jako něco živého (člověka, zvíře). Podle některých komentátorů může být celý incident jen snahou o větší PR. Spíše ze strany méně známé ruské firmy vyrábějící Promoboty, než Tesly, která by se podobným incidentům už raději vyvarovala. Navíc v těchto případech se vina častěji svádí na auta.

Šéf Promobotu Oleg Kivokurtsev je z události smutný, neboť robot je prý neopravitelně poškozený a z chodníku vůbec sjet neměl. Poslední větší incident se stal Uberu, jehož autonomní vozidlo srazilo ženu (ta ovšem neočekávaně vstoupila do vozovky.)

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.