Hlavní navigace

Podivná GeForce GTX 460

4. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Onda uvádí svou GeForce GTX 460 s 1 GB paměti GDDR5. Všichni jsou si vědomi velkého potenciálu jádra GF104 a Onda jako první přestavěla celé PCB a použila skutečně velmi netradiční chlazení. Grafické karty Onda můžete najít v počítačích od Jetway.

První, co vás na kartě zaujme, je její chladič. Ten zasahuje do čtyř slotů a bude určitě výkonný, o tom žádná. Tři měděné heatpipe rozvádějí teplo do všech možných koutů žeber a dva 80mm ventilátory jsou opravdu velmi netradičně zakryty mřížkou. Buď je chlazení pouze vzorkem, nebo tu máme kandidáta na nejvíce retro kartu posledních několika let.

Na PCB najdete osm 1Gb paměťových čipů od Samsungu typu GDDR5 0,5 ns, paměť je tedy standardní na 256bitové sběrnici, určená pro běh na 4000 MHz efektivně. Napájecí kaskáda plná tantalových kondenzátorů má celkem pět fází, právě kvalitní napájení je to, čím se karta může chlubit. Uvidíme, jak se to odrazí v přetaktování. Cívky jsou zvednuté, Onda ještě hodlá přepracovat/prodloužit PCB, aby si mohly lehnout.  Napájecí konektory jsou dva PCIe šestipiny.

CS24

PCB bude tedy ještě delší a černé, kuriózní chladič bude upraven a karta se bude chlubit mimojiné lepším OC potenciálem. Monitor můžete připojit na DVI, D-Sub nebo HDMI.

Zdroj: Expreview

Autor článku