Hlavní navigace

Názory k článku Podle Microsoftu se může firmám používání Windows XP pěkně prodražit

  • 25. 5. 2012 13:27

    Rodriguecz (neregistrovaný)

    Bla bla, sherif z Nottinghamu promluvil... Lorde z Nottinghamu, vylezte z hradu a prizpusobte se dobe a nove distribuci. Kdyz to neudelate Vy, tak to udelaji Nerezove a jemu podobni. A je docista jedno jak vysoko bude sherif veset nahodne kolemjdouci.


    Trest sheldavam adekvatnim, tedy pokud nebude Nerez muset splacet 80 milionu, ktere si strejda Vomacka vycucal z prstu.

  • 25. 5. 2012 18:24

    volani.webnode.cz (neregistrovaný)

    Nepodporujte komerční tvorbu!


    Krást komerční film nebo seriál je skoro stejně špatné, jako za něho platit.


    Chycení piráti ať si to odsedí, ale ať pokud možno nic neplatí.


    Nenechme si sebrat svobodnou tvorbu a svobodné sdílení.

  • 27. 5. 2012 18:22

    parlost (neregistrovaný)

    Ty jejich fiktivní výpočty škod jsou tak leda k smíchu. Pokud to dělají tradičním způsobem a předpokládají, že co stažení, to ztráta, je to totální nesmysl. Každý, kdo absolvoval prvních pár přednášek o ekonomii ví o pojmu užitek. Člověk nakupuje produkt, pokud je pociťovaný užitek vyšší nebo max. roven ceně, kterou za produkt platí. Počet stažení tak spíše ukazuje, kolik lidí má zájem o daný produkt při ceně 0 korun. Škodu paradoxně působí jen ti, kteří by si jinak byli ochotni hudbu nebo film za stanovenou cenu koupit. Ti, jejichž užitek je pod cenou, paradoxně žádnou škodu nepůsobí, protože by stejně nekupovali. Už v dobách dávno minulých, kdy jedno CD stálo přes 600 Kč jsem si mohl koupit tak maximálně jedno dvě CD do roka. Do kina jsem nikdy nechodil a nikdy nebudu, protože mám raději pohodlí domova. Problémem jsou hlavně cena a distribuční cesty. Osobně nemám problém platit (rozumné ceny) a také si stále kupuju nosiče - jenže současné pokusy na českém trhu o prodej hudby jsou spíše výsměchem (jak ceny, tak šíře nabízeného sortimentu), rozumné distribuční cesty pro filmy za rozumnou cenu prakticky neexistují.


    Držitelé autorský práv neustále fňukají, ale když měli před lety monopol (v hudbě žádná konkurence nefunguje - CD Pink Floyd se prostě nedá nahradit jinou hudbou a vydavatel má tak plnou moc nad cenotvorbou) a kdy si autorská práva nechala platit několikrát jednou osobou (zničíte fyzický nosič, musíte opět zaplatit i cenu zahrnující autorská práva; chcete zmodernizovat z kazety na CD, či z DVD na BR, opět znovu platíte autorsk práva), taková situace jim nevadila. Mají, co chtěli. I přes veškerý lobbing se stejně jednou ustanoví zcela jiná pravidla než tak, která si přejí vlastníci autorských práv. Současný stav správný není - to netvrdím. Tvůrci by měli dostat za svou práci zaplaceno. Ale vydírání zákazníků, na které si zvykli producenti hudby a filmu, to je něco, o čem se jiným odvětvím mohlo jen snít a bylo jen otázkou času, než tento monopol bude narušen.


    Bohužel nadutost a tupost držitelů autorských práv nezná mezí jak ukazuje další jejich počin: vytvoření dalšího nepřeskočitelného varování na DVD a BR. Koho tím trestá? No samozřejmě pouze lidi, kteří si zakoupí legální nosič. Já osobně mám plné zuby těch nepřeskočitelných varování a sebepropagace, kdy se člověk k filmu dostane až po minutě. Jakožto držitel mnoha legálních DVD mohu zodpovědně prohlásit, že mě to neuvěřitelně sere.

  • 27. 5. 2012 18:23

    parlost (neregistrovaný)

    České soudy jsou možná mírné proto, že jejich členové sami stahují. :-D