Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Podle prvního testu je GeForce RTX 4060 Ti 16GB horší než 8GB model. Nvidia recenze stopla. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 21. 7. 2023 13:57

    J.Ko

    Až to přeteče těch 8GB, jenže to těch 8GB nepřetíká protože engine ví kolik paměti má k dispozici a podle toho se uzpůsobí, krásně to vidíš v tom videu na HL, kdy 8GB karta se drží na cca 7,5 kdežto 16GB karta využívá 9,5GB.

    Navíc opravdu toužíš po hraní v 35 FPS? Jinými slovy že na QHD v max detailech a RT už ta karta stejně nemá výkon nehledě na paměť a náročnost na hrubý výkon se bude dál zvětšovat protože na stále menší vylepšení kvality potřebuješ násobně vyšší výkon.

    Takže kdo se nebojí 8GB, koupí s 8GB, kdo se 8GB bojí, si může připlatit za 16GB a být v klidu. Mít volbu je vždy lepší než volbu nemít.

    Osobně nekupuju podle toho coby kdyby někdy v budoucnu, ale co potřebuju teď. Až mi za pár let přestane stačit koupím to co bude vyhovovat. Ale každý ať si koupí co uzná sám za vhodné, mě je po tom buřt.